Aina Comas

Aina Comes Delgado és llicenciada en Filosofia i Lletres (UIB) i Postgrau en migracions internacionals (UPCO).

Militant d’Esquerra Unida des de la meva època universitària (1996), he format part en diferents moments de la direcció d’Illes i de la direcció de Mallorca. Sòcia del GOB, d’Amnistia Internacional i de Metges sense Fronteres.

Som mare d’una filla i dos fills els quals representen la meva principal preocupació de present i futur. Tenen 14, 11 i 3 anys i crec que estan cansats de sentir-me que només desitjo dues coses per a ells: que siguin feliços i bones persones. Una forma senzilla de definir la meva visió ètica del món: gaudir dels drets i béns fonamentals i lluitar per que siguin accessibles per a tothom.

La meva vida laboral ha estat variada ja que me vaig emancipar als denou anys, i ja feia feina abans. He treballat, principalment, en el camp social i, específicament, m’he especialitzat en els camps de la immigració i la cooperació internacional. Destacaria amb especial estima i orgull el meu pas com a treballadora per Càritas de Mallorca i CCOO. També he tingut l’oportunitat de treballar a l’administració pública, a l’ajuntament de Palma, durant la darrera etapa progressista, des d’on vaig desenvolupar la meva feina en dues etapes. Una primera, com a responsable d’immigració i cooperació i, en una segona, com a Directora General de Treball i Formació.

Actualment, som treballadora autònoma i visc a la Colònia de Sant Pere, Artà, a on tenc un petit comerç.

La situació actual és greu i crec que la participació i el compromís ciutadà són la principal eina de canvi que tenim aquelles i aquells que no podem consentir que ens trepitgin els drets i les oportunitats. Estic convençuda que aquest sistema que prima els interessos dels capitals dels que més tenen sobre les persones es pot canviar des de la militància plural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *