Mariano Moragues

Mariano Moragues Ribas de Pina (Palma, 1942) estudia el batxiller al Col·legi de Monti-Sion i Filosofia i Teologia al Seminari Major.
L’any 1969 parteix cap al Perú com a capellà. La realitat peruana, vista de prop, l’estameneja fort ferm i li significa un canvi ideològic profund.
Als 5 anys de permanència al Perú es casa i es dedica a l’ensenyament a diferents escoles i centres de formació de mestres.

És cofundador de la Institució Foro Educativo de nivell nacional, de la Xarxa d’Educació Alternativa Escolaritzada, la ONG Educalter i de l’escola alternativa ‘La Casa de Cartón’ de Lima, de la qual esdevé director durant 20 anys.
Aquesta escola, fa 7 anys, signa un conveni de col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears, que l’assumeix com a centre de pràctiques de mestres de les Balears.

Després de 35 anys de romandre al Perú, tornà a Mallorca l’any 2004, per retrobar-se amb les seves arrels i avui, com quan era petit, segueix jugant a fer de pagès…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>